Täällä on vasta päästy alkuvauhtiin opiskelujen kanssa, ja heti päästiin viettämään pitkää lomaa. Koska en ollut etukäteen tajunnut ottaa asioista selvää, koko kymmenen päivän mittaisen loman olemassaolo tuli itselleni puoliyllätyksenä. Ilmeisesti sen oletetaan olevan täällä jonkinlainen itsestäänselvyys, josta ei tarvitse ilmoittaa kuin vasta päivää ennen normaalista lukujärjestyksestä poikkeamista.  Lomaa ennen pidimme kivan 13 päivän kouluputken (maanantai – seuraavan viikon torstai) korvataksemme menetettyjä työpäiviä. Ilmoitus viikonlopun luennoista tuli niinkin ajoissa kuin perjantaiaamuna, mutta itsehän olin onneksi kuullut tästä epämääräisiä huhuja jo torstaina, joten olin varsin hyvin varautunut tulevaan rutistukseen.

Laiskana matkailijana olen suunnitellut pysyväni loman ajan opiskelukaupunkini sisällä tai ainakin sen lähettyvillä. Muuta ei olisi kannattanut suunnitellakaan, sillä huolimatta siitä, että jätin passini yliopiston hoiviin asuinpaikkaluvan hakemista varten jo kuukausi sitten, kyseistä paperia ei ole vieläkään saatu liimattua siihen. Normaalisti lupaprosessiin ei pitäisi mennä kymmentä päivää enemmän. Itseäni asia ei haittaa, mutta ne vaihtarit, jotka ovat suunnitelleet lähtevänsä kauemmas matkailemaan mutta eivät ole tajunneet käydä toimistossa itkemässä ja hoputtamassa oman hakemuksensa käsittelyä, eivät ole kauhean iloisia.

Nyt on kuitenkin viela viikko lomaa jaljella, eli on aikaa tehdä vaikka mitä! Kuten esimerkiksi raapustaa paperille niitä 4000 merkkiä, joiden edestä pitäisi kirjoitella aineita loman aikana. Tarkoituksena olisi myös ainakin käydä katselemassa, miltä kaupunkia ympäröivät vuoret näyttavät lähempää katsottuna. Hyvällä tuurilla löydän ehka myös go-peliseuraa. Jotenkin sitä kuvittelisi, että Kiinasta jos jostakin löytyisi pelaajia joka nurkalta, mutta tähän mennessä ei ole käynyt oikein flaksi tämän asian suhteen. Yliopiston shakkikerho lupaili varovasti heiltä löytyvän muutaman pelaajan, joten elän tällä hetkella siinä toivossa, ettei mun sentään tarvitse mitään shakkia ruveta opettelemaan löytääkseni harrastusmahdollisuuksia.